Нацполіція склала 101 протокол про не дотримання норм карантину за вихідні

30 Листопада 2020, 13:43

Поліцейські Херсонщини продовжують проводити превентивну роботу з населенням щодо дотримання карантинних обмежень. За категоричне небажання дотримуватися протиепідемічних вимог правоохоронці застосовують заходи адміністративного впливу. Так, за минулі вихідні поліцейські Херсонщини склали 19 протоколів за  порушення «карантину вихідного дня» та винесли 101 постанову за відмову одягати захисні маски у передбачених для цього місцях. 

Про це повідомляють в Нацполіції. 

За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, за минулі вихідні рейдові групи з числа поліцейських та представників інших державних служб перевірили на дотримання карантинних вимог 1976 суб’єктів господарювання.

Під час перевірок поліцейські районних підрозділів поліції Херсонщини за порушення карантинних вимог склали 19 адміністративних протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також поліцейські винесли 101 постанову за ч.2 ст.44-3 КУпАП громадянам, які категорично відмовлялись одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті поліцейські. Зазначене порушення тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 3442 адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).