На закупівлю кисню для апаратів ШВЛ на Херсонщині виділено додаткові 10 мільйонів гривень

19 Листопада 2020, 15:22

З державного бюджету України виділено додаткові кошти на закупівлю розхідних матеріалів для апаратів штучної вентиляції легенів. Зокрема, частину коштів буде витрачено на додаткову укомплектацію кисневими балонами лікувальних закладів, що приймають хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадим Чабан.

“Скажу, що виділено додаткову субвенцію з державного бюджету на закупівлю кисневих концентраторів, розхідних матеріалів і самого кисню в розмірі 10 мільйонів гривень. Ці кошти вже розподілено між центральними районними лікарнями та лікарнями, які лікують хворих на COVID-19. Всі ці кошти вже зараховані на рахунки закладів охорони здоров’я. Зараз в процесі опрацювання додатковий розподіл ще 55 мільйонів гривень, що підуть на закупівлю кисневих концентраторів, які необхідні для підтримки хворих”, – зазначив Чабан.

Вадим Чабан спростував заяви про нестачу кисню в лікарнях Нової Каховки та закликав населення області не поширювати паніку. За його словами, медичні працівники та відповідні служби працюють в посиленому режимі, тому громадяни мають зберігати спокій та не поширювати неперевірену інформацію.

Також повідомляється, що  на території обласної інфекційної лікарні ім. Г.І.Горбачевського тривають роботи зі встановлення кріоциліндра місткістю 20 тон, який дозволить забезпечити медичним киснем пацієнтів навіть у разі збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію та пневмонію.