На Херсонщині діти зі Спінальною м’язовою атрофією отримають необхідні ліки

27 Листопада 2020, 16:07

На Херсонщини діти з хворобою СМА отримають необхідні ліки. Відповідний Меморандум про співпрацю сьогодні підписали представники Департаменту здоров’я Херсонської ОДА та фармацевтичної компанії «Рош Україна». Ініціатором співпраці стала громадська організація «Янголи Добра».

Про це повідомляють в ХОДА.

Згідно з Меморандумом, усі троє пацієнтів вже наступного тижня безкоштовно отримають інноваційний препарат компанії «Рош». Його схвалено Управлінням з продовольства і медикаментів США (FDA) для лікування спінальної м’язової атрофії (СМА) у дорослих та дітей віком від 2 місяців. Про це повідомила Оксана Сурцева, медична директорка «Рош Україна».

Директор Департаменту здоров’я Віктор Короленко зауважив: «Особливістю препарату є те, що його можна вводити перорально або через трубку для годування. Подібні препарати зазвичай колять у спинний мозок».

Враховуючи те, що хвороба СМА наразі не включена до загальнодержавних програм, співпраця в рамках Меморандуму допоможе знайти шляхи впровадження інноваційних медичних технологій в лікуванні пацієнтів з такою патологією на регіональному рівні.