На Херсонщині допомогу отримали 5,3 тисячі підприємців для підтримки бізнесу в умовах пандемії

23 Листопада 2020, 15:32

В Україні з березня діє державна програма фінансової підтримки бізнесу по частковому безробіттю на період карантину. На Херсонщині фінансову допомогу отримали 5,3 тис. підприємців, загальна сума виплат склала близько 64 млн. грн.

Про це повідомляють в ХОДА. 

Директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов наголосив, що фінансову допомогу можуть отримати лише ті підприємці, які працюють легально.
Перш за все, аби розраховувати на допомогу держави, варто бути чесним з нею. Потрібно працювати легально та виплачувати зарплату співробітникам не “в конвертах”, а офіційно. На жаль, через великий відсоток тіньової зайнятості, багато хто не може звернутися до нас, аби отримати фінансову підтримку”, – наголосив Євгеній Єрашов.
Зазначимо, що державну підтримку у випадку призупинення своєї діяльності через карантин можуть отримати офіційно зареєстровані ФОПи, які сплачували Єдиний соціальний внесок протягом останніх шести місяців до зупинення або скорочення діяльності. Бізнес, що працював «у тіні», не зможе скористатися допомогою від держави.
Додатково ознайомитися з державними програмами підтримки бізнесу можете за посиланням: https://epo.org.ua/covid19/