Ігор Колихаєв став новим міським головою Херсона

16 Листопада 2020, 18:21

Ігор Колихаєв переміг в другому турі виборів міського голови Херсона з результатом 63,59% та відривом від конкурента у майже 16 тисяч голосів. Явка виборців  склала 21%.

Про це повідомляє рух “ЧЕСНО”, посилаючись на протокол Херсонської міської виборчої комісії.

Згідно з цим документом, за Ігоря Колихаєва проголосувало трохи більше 34 тисяч херсонців. Його конкурент Володимир Сальдо набрав близько 18 тисяч голосів. 

Явка на другому турі виборів херсонського міського голови склала 21%, що трохи більше за результат п’ятирічної давнини, коли мером Херсона став Володимир Миколаєнко. 

Як повідомлялось, Комітет виборців України та моніторингова мережа “ОПОРА” грубих порушень виборчого процесу під час другого туру виборів міського голови Херсона не помітили. 

Про це під час прес-конференції в медіа-центрі IPC-Херсон повідомив регіональний представник КВУ Дементій Білий.

 

“На всіх херсонських дільницях під час голосування та підрахунку голосів наші спостерігачі грубих порушень не помітили. Ми хочемо сказати, що голосування пройшло вільно, і ті незначні порушення, що нами були зафіксовані, на кінцевий результат виборів не вплинули.

КВУ заявляє, що міський голова Херсона був обраний на чесних та демократичних виборах. Немає жодних сумнівів у результаті”, – зазначив Білий.