Херсонців запрошують пройти онлайн-курс із медіаграмотності

27 Листопада 2020, 16:37

Обсяги інформації, з якою маємо справу щодня, постійно збільшуються, а годин в добі не додається. Як зрозуміти, який контент корисний, а який краще ігнорувати, щоб не “підхопити” вірус дезінформації і не заразити ним інших? Зробити собі «щеплення» від маніпуляцій та пропаганди на безкоштовному онлайн-курсі Very Verified https://verified.ed-era.com/.

Курс складається з 5-ти модулів. У першому модулі ви познайомитеся з принципами функціонування сучасних медіа, типами контенту, потренуєтесь відрізняти факти і судження. Другий модуль розповідає про власників медіа, редакційну політику та журналістські стандарти. Як працюють алгоритми соціальних мереж і що таке інформаційна бульбашка, зрозумієте на третьому модулі. Четвертий модуль присвячений маніпуляціям та дезінформації. П’ятий призначений для закріплення знань і підсумків під час фінального тесту. Набравши достатню кількість балів, ви отримаєте персональний сертифікат від розробників курсу.

Very Verified можна проходити однією з трьох мов: українською, англійською або російською. До речі, в англійській версії є корисний бонус — чат-бот, який допоможе вивчити нові іноземні слова. Усього на проходження курсу потрібно до 9 годин.