Футболісти сімферопольської “Таврії” побороли коронавірус та перемогли в першому матчі після хвороби

21 Листопада 2020, 20:13

Сімферопольська “Таврія” подолала коронавірусну кризу та успішно зіграла в першому ж матчі після хвороби.

Про це в соцмережі Фейсбук написав голова фан-клубу “Таврії” Олег Комуняр. 

“Вельми шановне панство та співчуваючі, в мене для вас є дві новини, та обидві добрі, як це не дивно. Новина перша: футболісти, тренери та персонал сімферопольської Таврії успішно подолали COVID-19 ?. Новина друга: сьогодні вони здолали щє і МФК «Миколаїв-2». Та повернулись на другу сходинку турнірної таблиці. ⚽️???

12 ТУР, «Парк Перемоги» м. Миколаїв
МФК «Миколаїв-2» 0:3 СК «Таврія» (Сімферополь)”, – йдеться в повідомленні.

3 листопада коронавірус було діагнозтовано у 20 футболістів та членів тренерського складу. 

Про це повідомляє сайт команди. 

Сьогодні вранці футболісти, тренерський штаб і всі працівники клубу пройшли планове тестування на коронавірус. На жаль, у 20 осіб – позитивний результат”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що злет «Таврії» припадає на кінець 80-х – початок 90-х років минулого століття, коли кримчани на рівних конкурували з ТОПовими українськими клубами. Перемігши в очному протистоянні київське «Динамо» на своєму полі, «Таврія» стає першим чемпіоном незалежної України та першою командою, що презентує новоутворену державу на міжнародному рівні. Ставши володарем Кубку України в сезоні 2009-2010 років, клуб залишався в першому дивізіоні вітчизняного футболу.

Після анексії Кримського півострова, «Таврія» на деякий час припиняє своє існування, та відновлюється вже з новим складом в Бериславі Херсонської області. Звісно, через евакуацію, окрім ключових гравців основного складу та тренерського корпусу, клуб втратив і домашній стадіон в окупованому Сімферополі. Нове поле, надане місцевим бериславським стадіоном, було обране сімферопольцями як тимчасова домашня база, та з часом стало зрозуміло, що потужності периферійної арени не здатні задовольнити амбіції кримського гранда. Виникло питання про побудову нового, або ж реконструкцію наданого стадіону під потреби «Таврії».