До поліції надійшло 27 заяв щодо порушення виборчого законодавства під час другого туру місцевих виборів в Херсоні

16 Листопада 2020, 16:56

Станом на 20:00 до Нацполіції  надійшло 27 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства під час проведення другого туру голосування за міського голову Херсона. 11 повідомлень стосувалися незаконної агітації, 3 – щодо незаконного опитування,  9 конфліктів та інших порушень на ДВК, 2 – підкуп виборців та по одному щодо знищення або псування бюлетня та спробі винесення бюлетня. 

Про це повідомляють у Нацполіції. 

“Всі повідомлення зареєстровані в Єдиному обліку та опрацьовуються. За результатами перевірок станом на 20:00 складено адміністративні протоколи за ст.212-10 КУпАП «Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму» та ст. 212-23 КУпАП «Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування»”, – йдеться у повідомленні.

В свою чергу, регіональний представник Комітету виборців України Дементій Білий, під час прес-конференції в медіа-центрі “IPC-Херсон” зазначив, що вибори пройшли загалом в рамках законодавства та з дотриманням законів.

“Другий тур виборів міского голови  загалом характеризувався низькою явкою. Це стало однією з причин мінімальної кількості порушень під час самого голосування, та вже потім, в процесі підрахунку голосів. Грубих порушень КВУ не виявило, лише курйозні випадки”, – зазначив Білий.