За рік співробітниками ДСНС знешкоджено майже 700 вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової

23 Жовтня 2020, 10:04

З початку року піротехніками обласної ДСНС вилучено та знищено 678 боєприпасів часів минулих війн.

Про це повідомляють у ДСНС. 

Так, 20 жовтня піротехнічною групою обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій знищено шість боєприпасів часів минулих війн, що були виявлені напередодні.  За межами селища Антонівка на території дачного кооперативу «Восход», населенням виявлено дві мінометні міни калібром 82 мм та три гранати Ф-1. А у селі Костогризово Олешківського району місцевий мешканець під час земляних робіт знайшов артилерійський снаряд калібром 76 мм.

Увагу треба звернути на операцію по розмінуванню групою Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій ескадреного міноносця «Фрунзе», що затонув у часи Другої Світової війни у Чорному морі в районі Тендрівської коси Голопристанського району. 

15 червня 2019 року групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного ДСНС розпочаті роботи з розмінування  міноносця.

Загалом з початку розмінування міноносця херсонськими водолазами-піротехніками піднято на поверхню та знешкоджено 965 різноманітних вибухонебезпечних предметів.

«Фрунзе» – ескадрений міноносець типу «Щасливий», побудований за «Програмою спішного посилення Чорноморського флоту» і належав до числа ескадрених міноносців типу «Новік».

Фото Вікіпедія

Зарахований до списку суден Чорноморського флоту 11 жовтня 1911 року. Закладено на стапелі металевого заводу в серпні 1912 року, перезакладений  на стапелі заводу А. Вадона в Херсоні 16 жовтня 1913 року, спущений на воду 25 травня 1914 року.