За рік херсонські прикордонники відмовили у в’їзді на територію України 473 особам

28 Жовтня 2020, 13:33

Загалом, з початку поточного року, прикордонники Херсонського загону відмовили у пропуску 195 громадянам України та 278 іноземцям.

Про це повідомляють у ДПСУ.

Прикордонники Херсонського загону здійснюють пропускні операції в двох пунктах пропуску для авіаційного сполучення, шістнадцяти пунктах пропуску для морського сполучення та в трьох контрольних пунктах в’їзду- виїзду на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Трапляються випадки, коли прикордонники змушені відмовляти громадянам у пропуску. Найчастіше, приводом для відмови у пропуску громадян України є відсутність належно оформлених документів для виїзду за кордон, або наявність заборони на виїзд з України від правоохоронних органів. Іноземцям прикордонники відмовляли у пропуску, здебільше, через порушення міграційного законодавства, а також у випадках, коли іноземні громадяни використовують підроблені, або недійсні паспортні документи.

Почастішали також спроби підкупів прикордонників на Херсонщині. 

Так, 20 жовтня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень.

Прикордонники від неправомірної винагороди відмовились  Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянина правоохоронцям.