В Україні з’явиться чат-бот у Viber та Telegram для ВПО

07 Жовтня 2020, 10:18

reincarcare Telekom online

Цей інструмент покликаний вирішити проблеми доступу до кваліфікованої юридичної допомоги для людей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ на Сході України та внаслідок окупації РФ Кримського півострова.

Про це повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Чат-бот працюватиме на платформі месенджерів – Viber та Telegram, та дозволить отримувати кваліфіковану безоплатну юридичну допомогу в будь-який момент і будь-де.

«Зараз в Україні близько 1,5 млн ВПО, які часто потребують швидкої та кваліфікованої допомоги. Мінреінтеграції спільно із нашими партнерами робить все можливе, аби завдяки сучасним інструментам комунікації люди могли оперативно та безкоштовно отримати необхідну юридичну допомогу. Я дуже вдячний Програмі EGAP та команді фонду «Право на захист», які реалізували цей чат-бот», – зауважив  заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Снавер Сейтхалілєв.

Презентація проекта відбудеться 8 жовтня, о 12:00, в приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ».

Чат-бот є спільним продуктом швейцарсько-української Програми EGAP та юридичної команди БФ «Право на захист», яка з 2014 року опікується питаннями правового захисту внутрішньо-переміщених осіб (ВПО) та людей, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ на Сході України та внаслідок окупації РФ українського півострова Крим.

Під час прес-конференції обговорюватимуть, як сучасні технології можуть допомогти у забезпеченні дотримання прав ВПО та чим чат-бот «Юридичний порадник для ВПО» відрізняється від аналогів. Також мова йтиме про те,  як саме він зможе допомогти у вирішенні проблем ВПО та які подальші перспективи використання цього інструменту.