В цьому році 1500 абітурієнтів з ТОТ вступили до Українських ЗВО

23 Жовтня 2020, 10:53

Такі результати вступної кампанії 2020 озвучила заступниця Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук під час експертної дискусії «Освіта та окуповані території».

Про це повідомляють в Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

За словами Голованчук, станом на кінець серпня 1008 вступників з тимчасово окупованих територій (ТОТ) Донецької та Луганської областей України скористалися послугами освітніх центрів «Донбас-Україна» для вступу в заклади вищої освіти на підконтрольній Уряду України території. Ще 321 абітурієнт скористався аналогічною програмою «Крим-Україна» для громадян з тимчасово окупованої території Кримського півострова.

Заступниця міністра зазначила, що цього року, порівняно із 2019, загальна кількість вступників з ТОТ зменшилася на 29%. Це передусім пов’язано із впливом пандемії, а також обмеженнями, запровадженими окупаційними адміністраціями, щодо перетину КПВВ з ТОТ.

«Наші подальші кроки: збільшити кількість абітурієнтів з ТОТ, які вступають в заклади освіти, що розташовані на контрольованих Урядом України територіях, а також створити платформу для цієї амбіційної та активної молоді», – сказала  Інна Голованчук.

Найпопулярніший вибір абітурієнтів з Криму, як і минулого року, Таврійський національний унівреситет ім. Вернадського. Сюди вступили 30 осіб. Абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донеччини і Луганщини найчастіше обирали Східноукраїнський національний університет ім. Даля. Його обрав 131 вступник. Найпопулярніший факультет, який цього року обирали абітурієнти з ТОТ –  медичний.