В ХОДА обіцяють допомогти ліквідувати наслідки негоди у Великій Олександрівці

01 Жовтня 2020, 13:11

Фото ДСНС

З огляду на попередні збитки, спричиненими негодою у селищі Велика Олександрівка, було визначено місцевий рівень надзвичайної ситуації. Це дозволяє фінансувати роботи з ліквідації наслідків негоди коштом селищного, районного та обласного бюджетів.

Про ц повідомляють у ХОДА.

З резервного фонду обласного бюджету виділено понад 1,9 млн грн для ремонту даху Великоолександрівської школи.
Також жителі Великої Олександрівки, крівлі домівок яких постраждали від негоди, зможуть отримати довгострокові пільгові позички. Для цього передбачено 2 млн грн за програмою Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Механізм надання пільгових кредитів для жителів селища визначатимуть завтра , 1 жовтня, на нараді у Великоолександрівський РДА з головою Фонду Олександром Проніним та органами місцевого самоврядування.
Крім цього, облдержадміністрація звернулася до обласної ради для виділення 2 млн грн, які направлять для виплати матеріальної допомоги жителям Великої Олександрівки, постраждалим від негоди.
Раніше заступник Голови ХОДА Вадим Чабан повідомив,  що обстеженню підлягає близько 300 домівок жителів селища. Станом на ранок 29 вересня обстежено 97 помешкань. За попередніми підрахунками, сума збитків становить понад 6,3 млн грн: 4 млн грн – збитки, які понесли жителі селища, та 2,3 млн грн – вартість відновлення робіт по комунальному майну.
В свою чергу,  у ДСНС в Херсонській області повідомляють, що станом на перше жовтня тривають роботи по ліквідації наслідків негоди, що вже кілька днів вирує на Херсонщині.