В Херсоні центр реабілітації безхатьків може залишитись без приміщення

15 Жовтня 2020, 16:34

Фото IPC-Херсон

Херсонський центр реінтеграції безхатченків “Надія” може залишитись без приміщення. Центр отримав лист від облради, що Кабмін прийняв рішення – заборонив безоплатно здавати комунальні приміщення. Тож у листопаді або потрібно почати платити за оренду, або ж – звільнити цю будівлю.

Про це повідомляють Кавун.Сіті з посиланням на  співзасновницю центру «Надія» Римму Бараненко.

“Ми ж не лише допомагаємо безхатькам, до нас звертаються і звільнені особи.

Навесні, коли був суворий карантин і не ходили автобуси, до нас приходили люди, яких в цей час звільнили. Куди їм було йти? Вони не могли поїхати додому, а хтось навіть дому вже не мав: коли засудили – був будинок, а зараз там окупована територія. І що, їм залишатися на вулицях Херсона і знов іти грабувати людей?”, – розповідає пані Римма.

Окрім місцевих, дах над головою у Центрі “Надія” знаходять і кримчани, які з  певних причин не хочуть або не можуть повернутися  на півострів. В основному це люди похилого віку, які втратили документи, або колишні в’язні, що відбували покарання на території материкової України до початку окупації Криму.

Зараз центр “Надія” функціонує майже виключно на кошти від пожертв, які збирають її фундатори. “Надіївці” опинились сам на сам з комунальними платежами. Наприкінці травня навіть виникла загроза відключення установи від електроенергії за борги, та силами волонтерів керівництву вдалося зібрати потрібну суму.

Тепер же саме існування центру під питанням через те, що мешканцям та фундаторам просто нічим сплатити за приміщення.

Тому  звертаємось до тих, хто бажає підтримати Центр “Надія”: рахунок ?Карта Приват 5363 5420 1245 5219 Лапицький В.О. та ?PayPal: nadiya.center@gmail.com