Суд в Херсоні продовжив дію запобіжного заходу підозрюваній у державній зраді Тетяні Кузьміч

07 Жовтня 2020, 16:23

Фото IPC-Херсон

Суд частково задовольнив клопотання Херсонської обласної прокуратури та продовжив дію покладених на підозрювану у державній зраді Тетяну Кузьміч обов’язків до 20 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент IPC-Херсон з будівлі суду.

Під заставу у 530 тисяч гривень 5 жовтня з СІЗО вийшла затримана у серпні за підозрою у державній зраді Тетяна Кузьміч, яка очолює ГО «Руська національна громада «Русичъ» і викладає у Херсонській академії неперервної освіти.

Суд ухвалив, що Тетяна не може залишати місто Херсон, спілкуватися з визначеним колом фігурантів кримінального провадження та має носити електронний браслет. Строк дії цих обов’язків, відповідно до ухвали від 21 серпня, спливав 9 жовтня. Прокурор Херсонської обласної прокуратури Дмитро Бондар 7 жовтня у суді клопотав про те, щоб продовжити дію покладених та Кузьміч обов’язків на місяць.

Суддя Дмитро Гонтар частково задовольнив клопотання прокуратури, визначивши строк дії обов’язків до 20 жовтня — тоді спливає термін досудового розслідування.

Відповідно, прокуратура буде клопотати про продовження строків розслідування кримінального провадження та знову про продовження дії покладених на Тетяну Кузьміч обов’язків.

Адвокат Тетяни Кузьміч Дмитро Кальонов відмовився спілкуватися з пресою:

«З пресою розмовляти ми не будемо ні до, ні після засідання. Прошу нас зрозуміти. Ми сконцентровані на справi, тому ніяких коментарів не буде», — сказав адвокат.

Сама Тетяна Кузьміч також відмовилася говорити з журналістами.

Наразі Кузьміч заборонено спілкуватися з іншими фігурантами кримінального провадження. Це херсонський проросійський діяч Кирило Стремоусов, який перебуває у статусі свідка. У нього вдома співробітники СБУ провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку. Про це 20 серпня повідомив редактор херсонського видання «Мост» Сергій Нікітенко.

Журналістів на судове засідання не пустили, оскільки прокурор клопотав про проведення його в закритому режимі. Однак суд дозволив бути присутньою пресі під час зачитування ухвали.