Студенти з ТОТ можуть залишитися в гуртожитках навіть у разі переведення вишів на дистанційне навчання

15 Жовтня 2020, 11:31

Незважаючи на перехід на дистанційне навчання, студенти з Донецької, Луганської областей та Криму можуть продовжити проживання в них. 

Про це повідомляють в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

13 жовтня на засіданні Кабінет Міністрів України прийняв рішення про перехід закладів освіти на дистанційну форму навчання з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків.

При цьому, ця рекомендація НЕ застосовується до здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Також, відповідна рекомендація не застосовується до сиріт, учнів/студентів з регіонів із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою.

Нагадаємо, що у 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані  МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту.