Посадовця міграційної служби одного з районів Херсонщини судитимуть за хабарництво

02 Жовтня 2020, 18:32

Фото ДБР

До суду направлено обвинувальний акт відносно завідувача сектору одного з районних відділів Управління Державної міграційної служби України в Херсонській області.

Про це повідомляють в Державному бюро розслідувань. 

Слідством встановлено, що посадовець міграційної служби одержав від громадянина 5 000 гривень неправомірної вигоди за вплив на рішення уповноваженої особи УДМС щодо оформлення та видачі паспортів для виїзду за кордон 10 особам.

Таким чином, посадовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та пропозиції здійснити вплив за надання такої вигоди (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає штраф від 2 000 до 5 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі. Процесуальне керівництво – Херсонська обласна прокуратура. Оперативний супровід забезпечували ВБКОЗ УСБУ в Херсонській області.