Нелегальні мігранти з Гвінеї знову намагались потрапити на територію України

06 Жовтня 2020, 13:13

 В одному з морських портів Миколаєва, під час огляду іноземного судна, військовослужбовці Херсонського прикордонного загону виявили двох нелегальних мігрантів, громадян Гвінеї без документів.

Іноземці незаконно потрапили на судно в порту Конакрі та мали намір потрапити в країни Європейського Союзу.

Про це повідомляють у ДПСУ.

Також, під час подальшого огляду судна, в одному з нежилих приміщень за допомогою службового собаки «Тайсон», навченого на пошук наркотичних засобів, прикордонники виявили згорток з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження та саморобний пристрій для паління.


Про виявлення наркотичної речовини прикордонники повідомили правоохоронців, а нелегальні мігранти залишаться під охороною до відходу судна.

Схожа стуація сталась на початку вересня. Тоді прикордонники  Херсонського загону затримали незвичну групу іноземців. Чоловіки африканської зовнішності йшли узбіччям автомобільної дороги в Очаківському районі Миколаївської області. 

Як стало відомо згодом, це саме ті «мандрівники», що знаходились на іноземному судні, яке напередодні прибуло з Гвінеї в пункт пропуску «Дніпро-Бузький МТП». Їх виявили прикордонники ще 13 вересня. 

Нелегали  потайки потрапили на корабель  та переховувалися на ньому.

Прикордонники не допустили їх сходження на берег та до відправлення судна чоловіки знаходились під охороною.

Виявляється, коли нелегали  не спромоглися потрапити на територію України в пункті пропуску «Дніпро-Бузький МТП», після відходу судна в зворотному напрямку, вони вирішили зістрибнути з теплоходу.  14 вересня, під час слідування Дніпро-Бузьким лиманом до Чорного моря, чоловіки  вистрибнули за борт, прихопивши з собою  рятувальний круг. Так їм вдалося дістатися українського берега, а  згодом прикордонники затримали їх повторно вже на суші.