КПВВ “Чонгар” передадуть на баланс Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

23 Жовтня 2020, 10:30

Фото IPC-Херсон

Урядом прийнято постанову про «Деякі питання відчуження тимчасового контрольного пункту в’їзду на тимчасово окуповану територію України/виїзду з неї для автомобільного сполучення», яка дозволить передати КПВВ “Чонгар” на баланс МінТОТ.

Про це повідомляють у ХОДА. 

Передача КПВВ “Чонгар” на баланс Міністерства з питань тимчасово окупованих територій дозволить підвищити ефективність заходів, направлених на захист прав і свобод громадян України, які перетинають адмінмежу з тимчасово окупованою АР Крим. На цьому наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час засідання Уряду.

Також надалі вирішуватиметься питання передачі його на баланс ДП «Реінтеграція та відновлення».

Відновлені КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” були відкриті наприкінці 2019 року. Нагадаємо, що розбудова цих об’єктів було головним завданням для голови ХОДА Юрія Гусєва.

В травні 2020 керівництво області повідомило про плани будівництва ХАБу для надання адміністративних послуг на “Чонгарі”.

Новий логістичний об’єкт мав з’явитися на КПВВ “Чонгар” за підсумками підписання відповідного меморандуму про співпрацю між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерством інфраструктури України, Херсонською обласною державною адміністрацією, а також АТ «Укрзалізниця», що в той час тримала на своєму балансі КПВВ.