Керівництво Херсонської ОДА перебуває на самоізоляції з підозрою на коронавірус

22 Жовтня 2020, 10:35

У  кількох співробітників Херсонської обласної державної адміністрації, які працюють  в патронатній службі, виявлено коронавірусну хворобу. Це змусило керівництво області перейти на дистанційний режим роботи та самоізоляції.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова ХОДА Юрій Гусєв. 

“Мною та колегами, які безпосередньо контактували з виявленими хворими на COVID-19, невідкладно здані тести.
Мій тест показав негативний результат. За чіткими рекомендаціями лікарів,’ як контактна особа я йду на самоізоляцію і чекатиму подальших вказівок інфекціоністів.
Всі робочі наради проводитиму дистанційно. Безперечно, особисті контакти та зустрічі виключені, і жодних винятків тут бути не може. Але я лишаюся на зв’язку та у робочому режимі”, – зазначив Гусєв.
Керівник патронатної служби в Херсонська обласної  державної  адміністрації Євген Алхімов, також заявив про самоізоляцію, викликану захрозою захворювання на коронавірус.
“Другий день на самоізоляції. Почуваюся добре, кашлю немає, температури немає. Споживаю різні чаї літрами – покищо це єдині ліки від Ковід-19. Сподіваюся, що так все і мине)
Погода чудова, природа надихає на всілякі звершення”, – написав Алхімов на своїй сторінці у Фейсбук. 
Анонімні Телеграм-канали розповсюджують інформацію, що Гусєв та оточення всеж ж таки захворіли на КОВІД, та не визнають цього, аби не дестабілізовувати ситуацію в регіоні.
Що ж стосується області вцілому, то, за повідомленням ХОДА, за минулу добу на Херсонщині зафіксовано 105 нових випадків захворювання на коронавірус.
Стан хворих задовільний, 99 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовано 6 осіб.
Померли:
⚫️жінка, 75 років, жителька м.Херсон. Померла від інфаркту міокарда. Мала позитивний тест на COVID-19 при госпіталізації;
⚫️чоловік, 66 років, житель Голопристанського району. Мав захворювання на пневмонію та COVID-19.
✅Також маємо 59 нових одужань.
Тож наразі в області 2 844 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
З них:
?1 238 людей побороли недуг;
?1 546 інфікованих COVID-19;
?60 людей померли.