Херсонщину у 2020 році відвідало менше 3 мільйонів туристів. Влада обіцяла 5

05 Жовтня 2020, 16:47

За час курортного сезону Херсонську область відвідало майже 3 мільйони туристів. Найбільше відпочивальників  завітало з Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Київської областей. Серед іноземних гостей – громадяни Польщі, Франції, США, Швеції, Великобританії, Німеччини, Естонії, Туреччини та Італії. 

Про це під час селекторної наради розповів начальник управління туризму та курортів облдержадміністрації Микола Шаповал, повідомляють у ХОДА.

“Туристичними фірмами, агентствами та закладами розміщення сплачено 22,9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів. Крім цього, наразі з податковою опрацьовується мультиплікаційний ефект. Тобто це суміжні галузі, якими було сплачено 868 млн. грн податків до бюджетів усіх рівнів: торгівля – 517,2 млн. грн, розваги – 31,7 млн. грн, транспорт – 288,9 млн. грн, розміщення та харчування – 30,2 млн. грн”, – додав начальник управління туризму та курортів ОДА.

Нагадаємо, що перед стартом туристичного сезону очільник ХОДА Юрій Гусєв прогнозував цифру на 2 мільйони більшу, тобто 5 мільйонів відпочивальників. 

«Цього року, не зважаючи на те, що карантин продовжується, послаблюється, але продовжується, ми чекаємо не меншу кількість туристів… Мої очікування, що ми маємо можливість прийняти до 5 млн. туристів цього року, при всьому тому, що були обмеження всі ці місяці», – зазначив Гусєв 8 червня. 

Досягти рекордних позначок Юрій Гусєв сподівався за рахунок внутрішніх туристів, що позбавлені можливості відпочинку в інших країнах.

Не зважаючи на майже вдвічі менші показники від можливих, очільник області подякував усій команді, яка працювала над реалізацією туристичного потенціалу області, та вручив подяку голови облдержадміністрації начальнику управління туризму та курортів Миколі Шаповалу.