Херсонщина вперше опинилась в “жовтій” зоні епідеміологічної небезпеки

02 Жовтня 2020, 11:08

На Херсонщині зафіксовано спалах коронавірусу. Відтак саме місто Херсон, а також Новотроїцький, Іваніський та Білозерський райони області переведені у так звану “жовту” зону небезпеки захворювання на COVID-19.

Як повідомляють в ХОДА, 1 жовтня зафіксовано 82 нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19, з яких 4 дитини та 4 медичних працівника.

Це:
?61 особа – жителі м. Херсон;
?9 осіб – жителі Білозерського району;
?3 особи – жителі Іванівського району;
?2 особи – жителі Нововоронцовського району;
?2 особи – жителі Каховського району;
?2 особи – жителі Олешківського району;
?1 житель Чаплинського району;
?1 житель Генічеського району;
?1 житель Голопристанського району.
Стан хворих задовільний, 77 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовані 5 осіб.
Перехід до “жовтої” зони передбачає певні обмеження:

✓ перебування у громадських будівлях дозволяється лише в масках або респіраторах

✓ кінотеатри — із заповненістю не більше 50%

✓ перевезення пасажирів — тільки в межах сидячих місць

✓ заборонено відвідування закладів дошкільної, шкільної, позашкільної та спеціалізованої освіти, якщо на самоізоляції понад 50% дітей та персоналу закладу

✓ заборонено відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово

✓ на вході до закладів чи заходів потрібно розмістити інформацію про можливу кількість відвідувачів. Контроль має здійснювати власник приміщення або організатор подіі.

Комплекс обмежень “жовтої” зони почне діяти на Херсонщині з 5 жовтня та триватиме мінімум два тиждні.

Треба відзначити, що кілька тижднів тому в Херсоні помпезно відзначили День міста. Гості свята демонстративно нехтували карантинними обмеженнями, а кандидати в мери влаштували для херсонців та гостей міста безліч багатолюдних заходів.