Єгор Устинов більше не директор «Херсонелектротранс»

18 Жовтня 2020, 14:21

Єгор Устинов більше не очолює «Херсонелектротранс».

Про це повідомляють на сайті Міськради.

“Відповідним розпорядженням міського голови 16 жовтня 2020 року УСТИНОВА Єгора Олександровича звільнено з посади директора міського комунального підприємства «Херсонелектротранс», за угодою сторін”, – йдеться в повідомленні. 

UA:Суспільне приводить слова самого пана Устинова стосовно його звільнення:

“Моє звільнення повязане з тим, що я реалізував всі ті завдання, які ставив перед собою, коли прийшов працювати на підприємство “Херсонелектрортанс”. Ми погасили всі борги і зробили багато для розвитку цього підприємства. Я вважаю, на цьому моя місія як керівника цього підприємства закінчена”.

Як повідомлялось у соцмережах, на посаду директора комунального підприємства “Херсонелектротранс” планується призначити заступника Єгора Устинова – Ігоря Житченка.

Сам Ігор Житченко повідомив Суспільному, що наразі він є у статусі безробітнього. Офіційне рішення про його призначення буде у понеділок 19 жовтня. Суспільне згодом повідомить про рішення.

У 2019 році ХЕТ уклало контракт на кредит з ЄБРР для  закупівлі 50 тролейбусів «Херсонелектротранс» вимушений був пройти аудит.  Аудиту  виявив ніде раніше не фіксовані у відкритих системах податкові борги ХЕТ у розмірі 5,3 млн. грн., і це тільки тіло боргу, пені та штрафи  за невчасну несплату набігли ще на 4,2 млн.

Про те, що тендер на придбання 50 тролейбусів відбувся, пан Устинов повідомив на своїй сторінці у Фейсбук за 3 дні до звільнення. 

Корупційна складова діяльності пана Устинова на посаді голови “Херсонелектротранс” викликала зацікавленість у наших колег з Центру журналістських розслідувань. Результати аналізу діяльності Устинова-директора в матеріалі за посиланням. 

«Херсонелектротранс» та абетка корупціонера