Трасу Херсон-Миколаїв збираються передати у приватну власність

30 Жовтня 2020, 12:35

В Україні планують реалізувати державно-приватне партнерство на шести ділянках доріг, які презентували потенційним інвесторам, серед них траса Херсон-Миколаїв. 

Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Телеграм-каналі, повідомляє “Економічна правда”.

“6 ділянок доріг, відібраних для потенційних пілотних проєктів ДПП, будуть реалізовані в рамках Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі… Спільно з Укравтодором, Світовим банком і IFC презентували їх сьогодні 310 учасникам із 43 країн світу та 38 компаніям потенційних інвесторів”, – написав він.

Криклій уточнив, що йдеться про дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18); Бориспіль-Полтава (М-03); Херсон-Миколаїв (М-14); Київ-Житомир-Рівне (М-06); Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19); Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11).

За його словами, ці автошляхи сполучають 10 областей України, і понад 12 мільйонів жителів зможуть на собі відчути покращення дорожньої інфраструктури.

Як повідомлялось раніше, дорога до  херсонського заповідника Асканія Нова, який кожний рік відвідують тисячі туристів, вже декілька років залишається великою проблемою нашої області.

“Пошук коштів на вкрай необхідний ремонт почався з минулого року. За цей час Херсонська обласна державна адміністрація та Служба автомобільних доріг у Херсонській області провели десятки нарад і робочих зустрічей з Міністерством інфраструктури України та Укравтодором. І це дало свої плоди – спільними зусиллями ми можемо відремонтувати дорогу приблизно за 2 роки”, – повідомляють в ХОДА.