Завдяки підтримці USAID лікарні Херсона та області зможуть отримати захисні костюми

21 Вересня 2020, 12:00

Фонд громади міста Херсона “Захист” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) реалізує проєкт “Захист для тих, хто його потребує”, метою якого є забезпечити захисними костюмами медичні заклади Херсонської області, які лікують хворих на COVID-19.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє  Фонд громади міста Херсон “Захист”.

Наразі захисні костюми шиються на фабриці у Білій Церкві. USAID підтримав інформаційну кампанію Фонду «Захист» та закупівлю матеріалів для виробництва захисних костюмів для працівників сфери охорони здоров’я у Херсоні.
Завдяки підтримці USAID лікарні Херсона та області зможуть отримати захисні костюми, але залишається велика потреба в концентраторах кисню. Фонд громади міста Херсона “Захист” продовжує кампанію збору коштів на придбання концентратора кисню.
18 вересня  Фонд громади Херсона “Захист” вже  передав лікарям обласної інфекційної лікарні 1500 захисних костюмів.  Фонд отримав першу партію у кількості 2 тисячі штук, з яких ще 500 передаємо лікарні ім.Тропіних.

Україна відіграє критично важливу роль у заходах американської державної допомоги, мета яких – надати підтримку країнам колишнього СРСР у становленні інститутів демократії та глобально інтегрованої ринкової економіки.

Аби сприяти Україні у виконанні цього завдання – побудові демократичної, безпечної та заможної країни – USAID об’єднує свої зусилля з зусиллями українців у розвитку прозорих і підзвітних процесів врядування з залученням до них переважної частини громадян, у забезпеченні стійкого економічного розвитку на широкій суспільній базі та у розширенні доступу українців до медичних послуг.

До сфери першочергової уваги Агентства також належать боротьба з торгівлею людьми та підтримка Чорнобильського фонду «Укриття» в рамках міжнародної програми, у якій задіяні ще кілька іноземних донорів.