За фактами крадіжок на будівництві мостопереходу ведеться слідство – Гусєв

10 Вересня 2020, 17:17

Фото ХОДА

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв під час брифінгу, присвяченому візиту на Херсонщину Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, заявив, що по факту крадіжок під час побудови мостопереходу “Таврійський-ХБК” в обласному центрі тривають слідчі дії. 

Про це повідомляє IPC-Херсон.

“Дійсно, розслідуються кримінальні справи та за моєю інформацією вручено перші підозри попереднім керівникам підрозділів ХОДА, що підозрюються в розкраданні цих коштів. Служба безпеки продовжує розслідування відносно цих осіб”, – зазначив голова ХОДА.

Також Юрій Гусєв проінформував, що для контролю подальшого використання коштів на будівництві даного об’єкту створено спеціальний контролюючий орган, що має нівелювати всі корупційні ризики.

“Для того, щоб жодної копійки не було спрямовано за якимись корупційними оборудками з того моменту, коли ми почали опікуватися цим проєктом, створено робочу групу у складі представників Нацполіції і СБУ. Ця робоча група буде розглядати кожен акт який буде подавати генеральний підрядник на оплату, для того, щоб унеможливити жодну незаконну оборудку,” – підсумував Гусєв.

Конкретних імен осіб, стосовно яких тривають слідчі дії, Гусєв не назвав.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський віддав розпорядження закінчити першу чергу мостопереходу “Таврійський-ХБК” до першого квітня наступного року.