Як відновлюють діяльність школи по всьому світу. Фоторепортаж UNICEF

03 Вересня 2020, 13:53

У розпал карантину у квітні приблизно 91% учнів у понад 194 країнах перестали відвідувати школу. Це завдало шкоди життю, навчанню і благополуччю дітей у всьому світі. Через пандемію коронавірусу фактично припинився освітний процес у цілого покоління. 

Про це повідомляють у  UNICEF Ukraine , приводячі приклади як у різних країнах світу освіта відновлюється після тривалої паузи.

На цьому фото місто Вангдью Пходранг в Бутані.  Класи оживляються в одній зі шкіл цього населеного пункта.  На початку липня сюди повернулися 134 учні.

Діти стоять у черзі на перевірку температури тіла та дезінфікуючий засіб для рук перед тим, як зайти до приміщення садочку, який вперше відкрився на початку червня після карантину #COVID19. Місто Чунцін, КНР. 

Діти відвідують заняття в початковій школі Сан-Педро на південному заході Кот-д’Івуару. Через пандемію #COVID19 школи були зачинені на кілька тижнів. 18 травня заняття відновилися із запобіжними засобами: діти носять маски, регулярно миють руки і дотримуються дистанції.

Учню дезінфікують руки в одній з середніх шкіл в Єгипті. 

18 травня державна школа у В’єнтьяні, столиці Лаоської Народно-Демократичної Республіки, знову відкрила двері для понад 900 своїх учнів.

Учителі та учні дотримуються превентивних заходів у перший день відкриття школи у провінції Лаокай, В’єтнам, 11 травня. Ці заходи вони назвали «новими звичками», щоб зробити школи більш безпечними для всіх під час пандемії #COVID19.

В Україні навчальний процес відновився традиційно 1 вересня, та вхід до закладів освіти  можливий лише у захисній масці або респіраторі. У період карантину до закладу не допускатимуть батьків або супроводжуючих осіб – крім тих, які супроводжують осіб з інвалідністю.

На заняттях захисні маски або респіратори можна не використовувати. Водночас під час пересування приміщеннями закладу носіння масок є обов’язковим.
Перед заняттями педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття. Тих, у кого буде виявлено симптоми гострих респіраторних захворювань, оперативно направлятимуть до медпрацівника для огляду.
Персоналу проводитимуть обов’язкову термометрію і не допускатимуть до закладу з температурою понад 37,20 С. Водночас для учнів та студентів температурний скринінг не буде обов’язковим.
Закладам також рекомендовано адаптувати освітній процес. Зокрема, проводити заняття на відкритому повітрі за можливості, передбачити змогу визначати різний час початку та закінчення занять, перерв для різних класів та груп, обмежити проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях.