Волонтери допомагають важкопораненому морпіху з Херсонщини відремонтувати будинок

14 Вересня 2020, 19:20

Фото Суспільне

У селі Улянівка Скадовського району волонтери табору “Будуємо Україну разом” допомогли з ремонтом будинку важкопораненому морпіху Олександру Горбачевському.

Про це повідомляє UA:Суспільне. 

Двадцятиоднорічний Олександр Горбачевський – господар будинку. Поки що, говорить, йому важко рухатись, але щовечора він приходить, щоб подивитися, як просувається ремонт. Хлопець розповідає, що 2018-го підписав контракт. Службу проходив у 503-у окремому батальйоні морської піхоти. 10 вересня цього ж року був поранений у голову. Куля пройшла навиліт через каску.

За кошти грантів і благодійників волонтери закупили будівельні матеріали і доробили прибудову, перекрили на ній дах та відремонтували кімнату. Майбутня викладачка філософії Олена Груба зі Львова вперше бере участь у роботі волонтерського табору “Будуємо Україну разом” і вперше у своєму житті робить ремонт:

“Всі розуміють, для чого вони прийшли. Дуже приємно, тому що ти бачиш результат своєї роботи і ти фізично впливаєш на Скадовськ. Це постає в голові. З′являється мотивація. Ти розумієш, для кого ти все це робиш, ти бачиш цих людей, а вони тобі дякують, годують. І просто зразу видно результат”.

У будинку Олександра ремонт роблять одразу шестеро волонтерів зі Львова та Тернополя. Процес контролює Андрій Пудлик. Обсяг роботи, говорить чоловік, хоч і великий, але все зробити необхідно за 14 днів.

“Ми робимо дві кімнати. Ми їх шпаклюємо, фарбуємо стіни і стелю. Так сталося, що ми робимо дах. Зазвичай, ми цього не робимо, бо це важка робота. Необхідні професіонали для такої роботи. У нас виявилися пару хлопців, які можуть це робити. І тому ми трішки тут надбудували це, зробили перемичку над вікном і дверима. Зараз плівкою дах криють”, – розповів волонтер із Тернопільської області Андрій Пудлик.

Організація Будуємо Україну разом виникла як волонтерська  у 2014 році та мала на меті відновити будинки, знищені війною на сході України.

Зараз “БУР” мандрує містами і допомагає створювати простори відпочинку, а також робить ремонти у будинках сімей, які опинились у скрутному матеріальному становищі. У серпні 35 волонтерів з усієї України з′їхалися до Скадовська. Два тижні працювали у трьох напрямках: на будівництві вуличного простору, створенні муралу та ремонті двох будинків.