Військовослужбовці ЗСУ попередили напад на військовий об’єкт в районі Арабатської стрілки

06 Вересня 2020, 11:25

Фото IPC-Херсон

05 вересня, близько 17:00 чергова зміна одного з підрозділів, який виконує бойові завдання у Херсонській області, застосувала зброю, здійснивши кілька пострілів, попереджуючи протиправні дії окремої групи громадян України.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Інцидент стався на межі військового об’єкту, що розташований в районі Арабатської стрілки.
Після застосування зброї на попередження зазначені громадяни припинили здійснення протиправних дій по відношенню до особового складу, що несе службу з оборони військового об’єкту.
Постраждалих унаслідок інциденту немає. На місці події працюють правоохоронні органи.
Командування об’єднаних сил Збройних Сил України застерігає громадян України від протиправних дій по відношенню до військових об’єктів та військовослужбовців, які виконують бойові завдання у складі угрупування військ у Херсонській, Запорізькій та Миколаївській областях.
Згідно зі статутом ЗСУ, застосування вогнепальної зброї є крайнім заходом і допускається у разі, коли інші заходи виявилися неефективними або якщо за умовами обстановки застосування інших заходів є неможливим.
Також бойове використання вогнепальної зборої у ЗСУ допускається   для відбиття нападу на об’єкти, що знаходяться під охороною, конвої, приміщення, споруди, транспортні засоби військових частин, а також звільнення їх у разі захоплення.