В НАТО вважають поведінку Росії останнім часом дестабілізуючою та агресивною

24 Вересня 2020, 11:43

Агресивний характер зовнішньої політики РФ по відношенню до країн-сусідів викликає занепокоєння в країнах НАТО, саме тому вони всіляко підтримують прагнення України покращити боєготовність її збройних сил. 

Про це під час брифінгу в ХОДА заявив Голова представництва НАТО в Україні Александр Вінников, повідомляє IPC-Херсон. 

“Існує певний сценарій поведінки Росії. Характер його дії в останні роки – дестабілізуючий. НАТО  уважно спостерігає за цією ситуацією та вважає, що агресїя Росії по відношенню до своїх сусідів є неприйнятною. Саме тому ми припинили будь-яку співпрацю, залишивши відкритими лише політичні канали для можливого діалогу з Росією.

Ми сподіваємось, що Росія змінить свою поведінку та почне дотримуватися принципів міжнародного права. 

Александр Вінников. Автор IPC-Херсон

На агресивність російської зовнішньої політики вказують також постійні планові та позапланові військові навчання, наприклад, “Кавказ-2020”. Тому зрозуміло, що Україна у відповідь також проводить власні навчання, які допоможуть покращити готовність ЗСУ.

Також важливо відзначити, що теперешні маневри відбуваються за підтримки Північноатлантичного Альянсу. Тому головною ціллю даних навчань можна назвати покращення взаємосумісності між ЗСУ та НАТО. Це допоможе Україні досягти в результаті миру та порядку”, – наголосив Александр Вінников.

Треба відзначити, що на Херсонщині в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020» підрозділи десантно-штурмових військ України разом з партнерами з НАТО відпрацювали  форсування річки Дніпро. За маневрами спостерігали  президент України Володимир Зеленський та військові аташе посольств країн-членів НАТО в Україні.

Про спільні навчання та стан ЗСУ загалом дізнайтеся з інтерв’ю Президента України за посиланням: