В мережі з’явились фото та відео патрулювання американськими бомбардувальниками узбережжя Азовського моря

06 Вересня 2020, 10:08

4 вересня 2020 року військові літаки ВПС США Boeіng B-52 увійшли в повітряний простір України. Американські стратегічні бомбардувальники супроводжують винищувачі бригад тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27 та МіГ-29.
Командування повітряних сил ЗСУ опублікувало на своїй сторінці у Фейсбук фото та відео спільних військових маневрів американської та вітчизняної авіації.
Вранці 4 вересня бомбардувальники вилетіли із авіабази Ферфорд у Великій Британії, пролетіли над територією Європи, де їх супроводжували винищувачі ВПС країн НАТО та ключових партнерів Альянсу.
Така формація із американських ракетоносців B-52H та українських винищувачів МіГ-29 та Су-27 не на жарт схвилювала російських окупантів, які на перехоплення підняли одразу 8 винищувачів (4 Су-27 и 4 Су-30) й перевели в повну бойову готовність ППО Південного воєнного округу.
Військові експерти пишуть, що цим успішно скористались літаки-розвідники НАТО, які отримали усю небхідну інформацію про ППО вірогідного противника.
Патрулювання має плановий характер для досягнення взаємосумісництва країн НАТО та партнерів.
Ймовірно, що така співпраця у сфері колективної безпеки продовжиться й надалі.