В дитячому садку на Херсонщині отруїлись вихованці

02 Вересня 2020, 13:49

В смт. Велика Олександрівка отруїлись вихованці місцевого дитячого садка. Серед постраждалих троє дітей від 1,5 до 3 років. 

Про це повідомляють в прес-службі Нацполіції. 

До чергової частини районного відділення поліції надійшло повідомлення, що в центральній районній лікарні були оглянуті троє малолітніх місцевих мешканців з попереднім діагнозом харчове отруєння. Усі три дитини є вихованцями одного дитячого садочку. За даним фактом відкрите кримінальне провадження. Проводиться перевірка.

Як повідомив начальник Великоолександрівського відділення поліції Олексій Суховецький – це діти  від 1,5 до 3 років.

Вони є вихованцями одного дошкільного навчального закладу. Їх батьки стверджують, що дітям після повернення додому з дитсадка стало зле. Лікарі надали дітям необхідну допомогу та відпустили додому на амбулаторне лікування.

Наразі поліцією разом із спеціалістами держпродспоживслужби з м. Берислава запланований відбір у дитячому закладі необхідних проб для проведення дослідження.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням».

Порушення зазначеної статті ККУ карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.