Правоохоронці вилучили арсенал зброї часів Другої світової війни у жителя Херсонщини

24 Вересня 2020, 12:58

На Херсонщині поліцейські виявили схрон з понад 2000 набоїв та боєприпасів в будинку жителя Великолепетиського району.

Про це повідомляють у Нацполіції. 

В будинку жителя одного з сіл Великолепетиського району працівники поліції виявили та вилучили арсенал набоїв та боєприпасів як сучасного виробництва, так і радянських часів та Другої світової війни.
«Домоволодіння 62-річного чоловіка виявилося «нашпиговане» різними видами зброї, набоїв та боєприпасів. Викриття відбулося у межах операції «Зброя». Небезпечні предмети зберігалися в коробках у двох сумках. Загалом, ми вилучили пістолети, понад 2000 крупнокаліберних набоїв до гвинтівок та пістолетів, 4 гранати (Ф-1, РГД-5 та часів Другої світової війни), запали до гранат та електродетонатори», – повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Юрій Козлов.
Раніше у поле зору правоохоронців чоловік не потрапляв.
Він пояснив, що сумки з небезпечними предметами нібито знайшов на березі річки і зберігав вдома без протиправної мети.
Розпочато експертизу вилучених набоїв та боєприпасів. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.
Чоловік затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Оперативники ретельно вивчають зв’язки чоловіка та перевіряють його на можливу причетність до збуту зброї.