Оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Херсонщина залишається в “зеленій” зоні

25 Вересня 2020, 12:00

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 24 вересня, було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Херсон залишається в “зеленій” зоні. 

Про це повідомляють в ХОДА. 

За оновленим рівнем протиепідемічної безпеки, до “червоної” зони потрапили міста Тернопіль та Бережани. 

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 28 вересня 2020 року. З того часу в цих містах буде обмежено:

  • посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення (висадка можлива);
  • приймання відвідувачів у закладах культури, кінотеатрах, ресторанах, кафе, торговельно-розважальних центрах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах торговельного і побутового обслуговування.
  • відвідування установ і закладів, що надають соціальні та реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім тих, які надають екстрені соціальні послуги, центрів обліку осіб-безхатченків, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

На Херсонщині наразі зафіксовано 954 випадки захворювання на коронавірус, повідомляють у МОЗ. Менший показник має тільки Луганська область – 894 інфікованих. 

Це може бути пов’язано з невисокою щільністю населення на даних територіях.

У сусідніх з Херсонською Миколаївській (2782 зафіксованих випадки зараження на коронавірус), Дніпропетровській  (4 917 випадків) та  Запорізькій  ( 3 428 випадків) областях на частині територій оголошено так званий “жовтий” рівень епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

Найбільше випадків захворювання на коронавірус зафіксовано в Одеській області ( 12 470 випадків), а на всеукраїнському рівні лідирувати продовжують Харківська область — 16 490 випадків, Львівська область — 19 465 випадків та м. Київ — 21 045 випадкі інфікування вірусом COVID-19.