На Херсонщині в наслідок військових стрільб сталася лісова пожежа

22 Вересня 2020, 12:28

В Херсонській області, під час проведення штатних стрільб, на полігоні оперативного командування «Південь» сталось займання сухої трави у полі й сухостою в лісосмузі.

Про це повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ.

Завдяки спільним оперативним й злагодженим діям особового складу, залученого для проведення навчань, і представників Державної служби з надзвичайних ситуацій України, розповсюдження вогню було припинено й наразі триває ліквідація наслідків пожежі.

Для гасіння було задіяно відповідну чергову пожежну техніку та авіацію.


Особовий склад й технічні засоби не постраждали.

Причиною пожежі стало те, що на одному з військових полігонів Херсонської області 21 вересня відбулись випробування модернізованих реактивних боєприпасів для комплексу “Вільха”.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України “АрміяInform”.

Випробування провели в межах підготовки до спільних стратегічних навчань Збройних сил України та армій країн-членів НАТО “Об’єднані зусилля-2020”. Після вдалих стрільб оновлені ракети можуть взяти на озброєння українські військові.

За словами генерального конструктора КБ “Луч”, який провів модернізацію набоїв, Ігоря Коростельова, оновлення торкнулися зміни старої системи керування радянського зразка на нову високоточну систему наведення ракети на ціль. Також бойова частина ракети надалі буде не осколочно-фугасною, а касетною, що значно збільшить показники точності влучання та площу ураження.