На Херсонщині стартували масштабні навчання тероборони

18 Вересня 2020, 13:44

З 17 по 26 вересня на Херсонщині проходитимуть масштабні навчання з тероборони. Загалом в них візьме участь близько 3000 резервістів, які будуть розподілені по 10 місцях дислокації.

Про це повідомляють у ХОДА. 

Відбулися збори учасників тероборони, де їх розподілили по військових частинах. Протягом наступних 10 днів резервісти навчатимуться військовій справі.
“Учасники територіальної оборони пройдуть підготовку із загальновійськових предметів, злагодження у складі підрозділів, взводів та рот. Також для учасників тероборони проведуть командно-штабні навчання, під час яких вони відпрацюють завдання на території області – це патрулювання населених пунктів та охорона об’єктів державної власності”, – розповів заступник військового комісара Херсонського обласного військового комісаріату, підполковник Юрій Бурін.
Зазначимо, що для унеможливлення поширення COVID-19 під час навчань учасників тероборони тестували методом ІФА.

Офіцер-інструктор територіальної оборони з позивним “Івор” вирішив взяти участь у навчаннях, аби поновити знання у військовій справі та передати свій досвід іншим.

“Я беру участь у навчаннях з тероборони, аби підтримувати свої навички на високому рівні, а також щоб передати свої вміння та знання тим людям, які прийшли сюди вперше. Навчання з територіальної оборони є дуже важливими, адже навченість населення та вміння дати відсіч – це дуже важливий фактор, який може спрацювати в плюс, у разі відкритої агресії”, – зазначив “Івор”.
Парлельно в РФ відбуваються масштабні військові навчання “Кавказ -2020”. 

Росія запросила на навчання представників інших країн. Як пише ТАСС, військові Вірменії, Білорусії, Китаю, М’янми і Пакистану візьмуть участь у відпрацюванні спільних дій. Кількість іноземних військових складе до 1 тис. осіб. Представники Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки планують взяти участь в якості спостерігачів.