На Херсонщині прикордонникам знову пропонують хабарі

11 Вересня 2020, 12:35

За безперешкодний пропуск, громадяни, що прямували з тимчасово окупованої території АРК,  запропонували прикордоннику кошти у розмірі 50 доларів США.

Про це повідомляють в ДПСУ.

11 вересня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» на транспортному засобі «AUDI» прибули громадяни України, які направлялись з території анексованого Криму на материкову частину України. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що у даних громадян не встановлений додаток «Дій вдома».

За безперешкодний пропуск громадян через адмінмежу вони запропонували прикордоннику хабар у розмірі 50 доларів США.

Військовослужбовець від неправомірної винагороди відмовився та повідомив співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Спроба підкупу спвробітників ДПСУ не є поодиноким явищем.

Так,  21 липня, під час перевірки документів прикордонники встановили, що іноземець порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та незаконно потрапив до Криму з Російської Федерації. За безперешкодний пропуск через адмінмежу з ТОТ АР Крим молдованин запропонував прикордонникам кошти у розмірі 3500 рублів РФ.

А 13 червня до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибула громадянка Російської Федерації, яка мала намір потрапити на територію тимчасово окупованого Криму.

За сприяння у безперешкодному перетині адмінмежі росіянка запропонувала прикордонникам 100 доларів США.