Мостоперехід в Херсоні добудовуватимуть за рахунок скорочення пільг і житлових субсидій

07 Вересня 2020, 16:42

Верховна Рада 3 вересня проголосувала за основу законопроекту про виділення з державного бюджету Укравтодору додаткових 2,16 млрд. грн, а також 1,17 млрд. грн низці силових та державних органів, повідомляється на сайті парламенту.

2,16 млрд. грн, що хочуть виділити на дороги, цим законопроектом забирають з виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі.

Про це повідомляють “Наші грощі”. 

За законопроект №3991 Олександра Трухіна («Слуга народу») проголосували 240 нардепів, у тому числі 218 членів правлячої монофракції.

358 млн грн з цих коштів підуть на будівництво шляхопроводу у Херсоні (підрядник «Укратоменергобуд»), перша черга якого, за розпорядженням президента, має бути здана в експлуатацію в травні 2021 року. 

Окрім херсонського мостопереходу, грощі підуть  на покращення доріг Львівської області (589 млн. грн, конкретні об’єкти невідомі), шляхопровід на Об’їзній у Тернополі (190 млн. грн), вулиці Хотинської у Чернівцях (200 млн. грн), міст у Східниці Львівської області (31 млн. грн, за даними Мінрегіону, він має покращити туристичну привабливість курортного селища, де виробляють газовану воду «Нафтуся»).

У назві законопроекту вказано, що він розроблений задля виділення коштів на автомобільні дороги загального користування та відновлення аварійних мостових споруд. Однак в «автодорожньому» перерозподіленні коштів також взяли участь силові органи.

Національній поліції виділили 450 млн. грн, Державній прикордонній службі 300 млн. грн, Мінюсту 117 млн. грн на «виконання покарань установами і органами Державної кримінально-виконавчої служби України», Державному бюро розслідувань 69 млн. грн.

Всім облдержадміністраціям також розподілили суми від 5 до 15 млн. грн.