Між Херсонщиною та китайською провінцією Шаньдун підписано меморандум про співпрацю

04 Вересня 2020, 10:13

На фото місто Циндау, провінція Шандунь

Підписання меморандуму про співпрацю між Херсонщиною та китайською провінцією Шаньдун в обласній адміністрації вважають черговим етапом у поглибленні стосунків між Україною та Китаєм.

Про це повідомляють у ХОДА. 

Зазначений меморандум передбачає співпрацю одразу в кількох галузях, зокрема  програму обміну студентами між Херсонським державним аграрним університетом та Qingdao Agricultural University (Аграрний університет Ціндао).

Один із проєктів, який реалізує Китайська Народна Республіка на Херсонщині, – це будівництво вітропарку для норвезької компанії ТОВ “Сивашенергопром” потужністю 250 МВт. Його спорудженням на території Чаплинського району займається китайська енергетична компанія “China Power”.

Фото Укрінформ

Наразі реалізація проєкту знаходиться на фінальній стадії. Для того, щоб усе було успішно впроваджено, залишилося тільки вирішити технічні питання між підрядником, інвестором та облдержадміністрацією.
 Гусєв під час онлайн-конференції розповів Надзвичайному і Повноважному Послу КНР в Україні пану Фань Сяньжуню про перспективи співпраці Китаю з Херсонщиною у сфері переробної галузі.
“Херсонщина – один з лідируючих регіонів у сфері виробництва плодоовочевої продукції. Тож китайські виробники змогли б експортувати товари з херсонської продукції до своєї країни або за кордон”, – наголосив Юрій Гусєв.
Крім того, очільник області запросив Надзвичайного і Повноважного Посла КНР в Україні Пан Фань Сяньжунь особисто відвідати Херсонщину, щоб переконатися, що в області створено всі необхідні умови для співпраці з китайськими інвесторами.

Шаньдун – провінція на сході Китаю. Ціндао – одне з найбільших міст провінції Шаньдун, яке зараз називають центром сучасного внутрішньокитайського економічного дива.

Раніше порожні землі в провінції Шандунь зараз активно забудовуються: тут працюють і створюються нові підприємства в таких галузях, як виробництво обладнання, штучного інтелекту, електронна комерція, логістика та інші.