Мешканці Херсонщини скаржаться на можливий викид небезпечних хімічних речовин в атмосферу

03 Вересня 2020, 12:58

У Верхньорогачицькому, Нижньосірогозькому, Великолепетиському, Горностаївському, Каховському та Бериславському районах наразі здійснюється відбір проб для встановлення біохімічного складу повітря, ґрунту та води.

Про це повідомляють у ХОДА. 

Причиною цього стали скарги місцевих мешканців на жовтий смог, що накрив північну частину Херсонської області.

Повідомлення про їдкий дим почали з’являтися у соціальних мережах зранку 2 вересня.

Як повідомляє Суспільне, їхні журналісти звернулися за коментарем до обласного управління ДСНС, проте у відомстві повідомили, що на території області жодних надзвичайних ситуацій, які б могли спричинити таку задимленість, не сталось.

Соцмережами продовжують  ширитись версії виникнення смогу. Так, частина користувачів вказує на те, що їдкий хімічний туман на територію Херсонщини поширився з сусідньої Дніпропетровської області. Інші користувачі  Фейсбук вказують на можливу пожежу на складі селітри в Нововоронцовці. 

Видання “NikopolNews” опублікувало інформацію про те, що дим виник на території Дніпропетровської області в районі міст Нікополь, Марганець та Покров. Проте й там не володіють офіційною інформацією щодо причин та ймовірного місця займання.

В ХОДА відреагували на скарги місцевих жителів про задимлення і направили фахівців для дослідження ситуації.
Спеціалісти пересувної екологічно моніторингової лабораторії та Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби з безпілотним літальним апаратом працюють над встановленням джерела задимлення в окремих населених пунктах районів.
Крім того, за оперативними даними встановлено, що на території області не відбулось техногенної аварії з викидом в атмосферу чи на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин, що могли призвести до забруднення навколишнього природного середовища.
Нагадаємо, що на Херсонщині державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля встановлено факт загибелі водних біоресурсів на акваторії Дніпровсько-Бузького лиману, в районі с. Софіївка Білозерського району Херсонської області.
За попередніми розрахунками, кількість загиблих особин водних біоресурсів складає 1 611 000 особин.