Кандидатів в депутати від партії “Слуга народу” відмовились реєструвати в Генічеську

25 Вересня 2020, 12:40

В Генічеську відмовили в реєстрації кандидатам в депутати від партії “Слуга народу”. Місцеві партійці звинуватили в цьому обласне керівництво “слуг” та написали відкритого листа Президенту України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив селищний Голова с. Щасливцеве Віктор Плохушко.

“До вас (Президента України – ред.) звертаються кандидати в депутати від партії «Слуга народу», яких вчора незаконно відмовилися реєструвати в територіальній виборчій комісії Генічеської міської громади.

Керівництво партії «Слуга народу» в Херсонській області зробило все, щоб партія «Слуга народу» не брала участі в цих виборах. Вона зірвала нашу реєстрацію та реєстрацію кандидата на пост Генічеського міського голови.

Ми просимо вас втрутитися в ситуацію, в якій ми вбачаємо корупційну складову. Ми просимо підключити до цього правоохоронні органи і зупинити це свавілля. Обласне керівництво партії «Слуга народу» негідно того, щоб представляти інтереси партії в регіоні. Не дивно, що рейтинги партії влади стрімко падають. Вони підставляють особисто вас, пане Президенте і Ваших виборців, відмовляючи їм у праві голосувати”, – заявив Плохушко. 

Сам Віктор  Плохушко мав намір балотуватися на посаду Голови Генічеської територіальної громади. Як кандидата на голову ОТГ його й було представлено під час візиту президента Зеленського на Херсонщину 20 серпня 2020 року.

“Ми віримо, що партія «Слуга народу» і президент України не продаються. Ми віримо, що гроші і корупція вирішують не все. Ми вважаємо що рейтинги партії, імідж президента і його команди не повинні стати заручниками продажності і брудних інтриг його політичних опонентів”, – підсумували своє звернення до президента генічеські “слуги”.

Серед 34 осіб, що підписали відкритого листа до Зеленського окрім Плохушко є й підпис політичного в’язня Кремля Едема Бекірова. 

Керівництво політичної сили “Слуга народу” поки що ситуації в Генічеську не коментує.