До Херсонської державної морської академії за рік звернулось більше трьохсот кримчан, що бажають тут навчатися

08 Вересня 2020, 13:20

Фото ХДМА

В період з першого жовтня 2019 року по четверте вересня 2020 до освітноьго центру “Крим-Україна, що вже п’ятий рік працює при КДМА, надійшло більше 300 звернень осіб, що проживають на території тимчасово окупованого півострова. 

Про це повідомляється на Фейсбук сторінці ХДМА. 

За оперативної інформацією Міністерства освіти та науки України щодо роботи освітніх центрів “Крим-Україна”, ХМДА посідає перше місце за кількістю звернень серед закладів вищої освіти та друге за кількістю студентів з Криму, що вступили на денну форму навчання. 

Завершився також  перший етап прийому вступників через Освітні центри «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» Херсонського державного університету. Освітні центри ХДУ займають 10 місце з 205 освітніх закладів України.

Про це повідомляють на сайті Херсонського державного Університету. 

Станом на сьогодні зафіксовано понад 75 звернень.

За словами керівниці Освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» Тетяни Казакової, на першому етапі до ХДУ подали заяви 12 абітурієнтів. З них 11 вступників будуть навчатися на денній формі за державним замовленням і один на заочну форму (контракт).

У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані  МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту.