Американські стратегічні бомбардувальники повернулись в небо України

15 Вересня 2020, 17:19

14 вересня, у супроводі винищувачів Повітряних Сил Збройних Сил України, три стратегічні бомбардувальники Повітряних Сил США В-52Н знову з’явились в повітряному просторі України.

Про це повідомляють в Командування Повітряних Сил ЗСУ.

В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.
Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.
Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.
Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ.
Boeing B-52 Stratofortress «Стратосферная фортеця» – американський стратегічний бомбардувальник фірми Боїнг, що стоїть на озброєнні Повітряних Сил США аж із 1955 року.
До нинішніх днів стратегічний бомбардувальник пройшов ряд модифікацій під сучасне озброєння.
На висотах близько 15 тис. метрів він може нести різні види озброєння, в тому числі – ядерне. Втім, як показує бойовий досвід в Іраку та Афганістані, бомбардувальник успішно здатен наносити удари і на малих висотах.
Загалом В-52 може нести до півсотні боєприпасів загальною вагою 31,5 тон.