75 абітурієнтів з території ТОТ звернулись щодо вступу до Херсонського державного Університету

02 Вересня 2020, 14:22

Завершився перший етап прийому вступників через Освітні центри «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» Херсонського державного університету. Освітні центри ХДУ займають 10 місце з 205 освітніх закладів України.

Про це повідомляють на сайті Херсонського державного Університету. 

Станом на сьогодні зафіксовано понад 75 звернень.

За словами керівниці Освітніх центрів «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» Тетяни Казакової, на першому етапі до ХДУ подали заяви 12 абітурієнтів. З них 11 вступників будуть навчатися на денній формі за державним замовленням і один на заочну форму (контракт).

За квотою Міністерства освіти та науки України на бюджетну форму навчання виділено 89 місць.

У минулому навчальному році з тимчасово-окупованих територій до ХДУ вступили 22 особи. Кількість вступників у 2020 році буде оприлюднена після 23 жовтня. Бажаючі стати студентами ХДУ через Освітні центри «Крим – Україна» та «Донбас – Україна» можуть подати документи до завершення 2 етапу прийому вступників 23 жовтня. Для цієї категорії студентів поселення в гуртожиток розпочнеться з 10 вересня, а вже з 14 вересня – розпочнеться навчання.

У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширився до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані  МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту. 
“Важливо, що у 2020 році жителі Криму та Донбасу зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів, де працюватимуть освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна”, без складання ЗНО”, – відзначила начальник головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.