Жіноча футбольна команда зі Старої Маячки стала бронзовим призером Чемпіонату України

02 Серпня 2020, 13:20

Команда “Восход” зі Старої Маячки, Олешківського району Херсонської області здобула бронзові нагороди чемпіонату України з жіночого футболу у Вищій Лізі. 

Про це повідомляє сторінка у Фейсбук клубу  “Восход”.

“ЖФК “Восход” (Стара Маячка) – бронзовий призер Вищої ліги Чемпіонату України серед жіночих команд сезону 2019 – 2020 років” – йдеться в повідомленні. 

Інформація доповнюється відео з врученням нагород гравчиням “Восходу”.

https://www.facebook.com/wfcvoshod/posts/3643440722385776

У вересні 2016 року жіночою футбольною командою Старої Маячки почав опікуватися президент Громадської організації «Футбольний клуб Восток» Віктор Олександрович Пунгін. Мета та основні напрямки в роботі організації: «…розвиток жіночого футболу в Україні. Основними напрямками діяльності Організації є:підготовка та тренування молоді, з метою підвищення фізичної культури та розвитку футболу в Україні, підготовка спортсменів для участі в змаганнях в Україні та за її межами, підвищення спортивного авторитету в Україні, організація спортивних змагань різних рівнів, участь у спортивних змаганнях всіх рівнів, розвиток молоді та спорту».

 

Свій перший офіційний матч «Восход» зіграв 29 квітня 2017 року в Харкові, проти ХОВУФКС – ХНПУ, в якому поступився з рахунком 2:6. Автор першого голу в історії клубу — Анна Юріївна Зюсь. 

“Восход” у сезоні 18/19 стали переможцями Першої Ліги, та другій рік поспіль після того стають бронзовими призерами Вищої Ліги Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд.

Випередити футболісток “Восходу” в чемпіонських перегонах цьогоріч вдалося лише двом Харківським командам. Треба зазначити, що населення села  Стара Маячка, що є базою “Восходу”, за інформацією з Вікіпедії, складає 656 осіб