За добу з території тимчасово окупованого Криму виїхало 157 громадян

10 Серпня 2020, 11:07

Протягом минулої доби через адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом прослідували 358 громадянин, з яких 201 – на тимчасово окуповану територію та 157 – на материкову частину України.

Про це повідомляють в Херсонському прикордонному загоні. 

“У відповідності до Розпорядження Кабінету Міністрів України № 979-р з 08.00 09 серпня 2020 року,  роботу КПВВ на адмінмежі з півостровом на час карантину тимчасово призупинено з метою запобігання поширенню в Україні хвороби COVID-19. Наразі КПВВ «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» працюють в обмеженому режимі”, – йдеться в повідомленні.

Фото КавунСіті

 

52 особи перетнули адмінмежу з гуманітарною метою. Пропуск цієї категорії громадян, згідно з постановою Уряду, проводиться у  взаємодії з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

Гуманітарними підставами для перетину адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом зараз вважаються:

подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
– у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній Уряду території;
– необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
– у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
– у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
– в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).
Нагадаємо, що на позачерговому засіданні Уряду 8 серпня було прийнято рішення про зміну роботи контрольно-пропускних пунктів на адмінмежі з тимчасово окупованими Кримом. Згідно з рішенням Уряду, в роботу КПВВ вносяться корективи, що зумовлено запобіганням поширення на території України вірусу COVID-19.