Як в Херсоні святкуватимуть День Незалежності України та День Державного прапора України

18 Серпня 2020, 15:48

Під час селекторної наради з головами райдержадміністрацій, ОТГ та міст обласного значення директор департаменту реалізації гуманітарної політики облдержадміністрації Михайло Линецький розповів про те, як Херсонщина святкуватиме День Державного прапора та 29-річницю незалежності України.
Про це повідомляють в ХОДА.
Зокрема, він зазначив, що протягом 23-24 серпня в області відбудуться такі заходи:
23 серпня
8:00 – хода пройде від Алеї Героїв незалежної України до бібліотеки імені Олеся Гончара, де піднімуть державний прапор.
9:00 – урочисте підняття Державного Прапору України біля обласної бібліотеки Гончара.
18:00 – концертна програма Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки, що відбудеться на площі Свободи біля колишнього кінотеатру “Україна”.

На фото Михайло Лінецький

24 серпня
8:00 – творчі колективи обласного Палацу культури виконуватимуть гімн України на Алеї героїв незалежної України. Після чого відбудеться молебень за Україну та український народ, а також церемонія покладання квітів.
9:00 – урочистий мітинг до Дня незалежності України, який пройде на площі біля ККЗ “Ювілейний”. Вручення державних та відомчих нагород з нагоди 29 річниці незалежності України.
10:00 – концертна програма за участю кращих творчих колективів та представників національних товариств, що відбудеться на площі біля ККЗ “Ювілейний”.
15:30 – 18:00 – чемпіонат Херсонської області з гирьового спорту «Гвардійський ривок» (Площа біля ККЗ “Ювілейний”).
18:00 – ІІ Південний Шевченко РОК ФЕСТ «Кобзар», який відбудеться на площі біля ККЗ “Ювілейний”.
Окрім офційних заходів, патріотична громадськість міста готує також акції та флешмоби до 29 річниці Незалежності України. 
Так голова ГО “УЧАСНИКИ АТО-ПіВДЕНЬ” Ігор Осауленко, на своїй сторінці у Фейсбук , повідомив про підготвку “Маршу ветеранів АТО/ООС в Херсоні”.
“Шановні друзі-однодумці, патріоти ! Це – пост звернення. ГО “УЧАСНИКИ АТО-ПіВДЕНЬ” та Команда “Херсонська Чайка” та прихильники пропонуємо провести марш у Херсоні на День Незалежності – 24 серпня.
Мета – показати, що, незважаючи ні на що, патріоти залишаються РАЗОМ, що наш рідний Херсон – це УКРАЇНА!
На самому заході будемо раді бачити вас з прапорами України, прапорами бойових підрозділів, добробатів та волонтерських організацій”,- йдеться в повідомленні.
Також нагадаємо, що 24 серпня відбудеться Рок-фестиваль “ШевченкоФест 2.0”. За словами його організаторки, керівниці обласного Палацу молоді і студентів Олени Звягіної, цьогоріч на рок-фестиваль завітають музичні гурти з багатьох українських містХмельницького, Львова, Дніпра, Харкова та інших.