В Представництві Президента в АРК назвали гуманітарні підстави для перетину КПВВ

09 Серпня 2020, 11:12

Фото: Najmuddin Yakubov

За результатами обговорень Представництва, Офісу Президента та Уряду, складено  перелік можливих гуманітарних підстав для перетину КПВВ під час тимчасового обмеження їх роботи.

Про це повідомляють у Представництві Президента України в АРК.

“Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами приймається Державною прикордонною службою за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Представництво сприятиме громадянам у отриманні такого рішення.

Можливі гуманітарні підстави для перетину тимчасової адмінмежі:

подача абітурієнтом (із одним з батьків/опікунів) документів для вступу до навчального закладу;
– у випадках відсутності реєстрації місця проживання, проте наявності інших підтверджень проживання в Криму/на підконтрольній Уряду території;
– необхідності дотримання принципу єдності сім’ї;
– у випадках тяжкої хвороби особи та необхідності поповнення запасів ліків та/чи отримання медичної допомоги;
– у випадках смерті або тяжкої хвороби близьких родичів;
– в інших випадках, коли є підстава вважати, що ситуація вимагає невідкладного перетину особою адміністративної межі в будь-якому напрямку (зокрема й у випадках політично мотивованого переслідування з боку окупаційної влади).
Обов’язковою умовою після перетину КПВВ з тимчасово окупованої території є встановлення додатку Дій вдома. Достроково припинити самоізоляцію можна після отримання негативного ПЛР тесту на COVID-19.

Фото КавунСіті

 Користувачі соцмереж повідомляють про величезні черги на КПВВ, які виникли після рішення Уряду тимчасово припинити сполучення з тимчасово окупованою територією Кримського півострову.
Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв  на своїй сторінці у Фейсбук опублікував відео, в якому пояснює причини такого рішення Уряду.
“Сьогодні на позачерговому засіданні Кабмін на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського ухвалив рішення про тимчасові обмежувальні заходи щодо перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї.
У зв’язку з тим, що в окупованому Криму висока ймовірність заниження реальних показників захворюваності на COVID-19″, – зазначив Гусєв.