В Херсоні від коронавірусу помер колишній директор обласного інтернату для дітей-сиріт

07 Серпня 2020, 12:12

Колишній директор Херсонського обласного інтернату для дітей – сиріт імені Тараса Шевченка, Микола Рудя, помер в лікарні  ім. О. С. Лучанського. Причиною смерті називають зараження вірусом  COVID-19.

Про це в себе на сторінці у Фейсбук повідомляє херсонська журналістка Марина Савченко. 

“Четверта смерть від коронавірусу на Херсонщині. В обласній інфекційній лікарні помер 66-річний пацієнт, який перебував у вкрай тяжкому стані, під апаратом ШВЛ. Це Микола Рудя — відомий педагог. Микола Григорович — колишній директор обласного інтернату ім. Т.Г. Шевченка. Закладу і вихованню дітей-сиріт він віддав десятки років.

Захворів чоловік зненацька. У лікарню ім. О. С. Лучанського він потрапив з ознаками пневмонії, але три тести (ІФА, експрес та ПЛР) показали негативний результат. Коронавірус у пацієнта виявили пізніше, коли підозрілі симптоми з’явилися у цілої зміни медиків реанімації “, – повідомляє “Новий День”. 

Ця смерть стала четвертою від коронавірусу на Херсонщині. 

В лікарні Лучанського, куди було госпіталізовано Миколу Рудя, зафіксовано спалах цієї хвороби. За інформацією ХОДА , на 6 серпня тут зафіксовано 9 випадків захворювання на COVID-19. Серед інфікованих як медики, так і пацієнти лікарні, а також 3 дитини. Лікарню Лучанського тимчасово зачинено на карантин.

Перший заступник голови ХОДА Вадим Чабан прокоментував чергову смерть від коронавірусу на Херсонщині.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/938818299929290/