Сімферопольська “Таврія” може залишити Берислав

11 Серпня 2020, 15:11

Фото Фейсбук Олега Комуняра

Футбольний клуб “Таврія” Сімферополь може змінити свою прописку. Новою базою для команди може стати місто Ірпінь. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Віце-Президент Асоціації футболу АРК Олег Комуняр.

“Ну що, може це годний спойлер? ? А як ви ставитесь до того, щоб ФК Таврія Сімферополь переїхала у київське передмістя, де живе багато кримських переселенців, де матчі Таврії можуть стати добрим сімейним відпочинком?”, – йдеться в повідомленні.

Фото Фейсбук Олега Комуняра

Пост Олега Комуняра супроводжується фотографіями Центрального міського стадіону “Чемпіон” у місті Ірпінь.
Зміна місця дислокації кримською командою виглядає закономірним кроком, адже на минулому тижні головний тренер “Таврії” Сергій Шевченко повідомив, що, зважаючи на фінансові проблеми в команді, його гравці ще не розпочали підготовку до нового сезону. 
“На початку березня ми брали участь в розіграші відкритого кубка федерації футболу Криму в Херсоні. Незабаром стало відомо, що чемпіонат припинений, але оскільки коштів для функціонування команди немає, ми опинилися біля розбитого корита”, – розповів  Шевченко.
 Про проблеми з пошуком спонсорів тренер таврії розповів кореспондентам IPC-Херсон ще в березні.
“У нас вийшло зібрати футболістів, які ще вірять в майбутнє та в фінансові вливання. Начебто на горизонті з’явились спонсори, але поки що вони мовчать. Чекаємо, сподіваємось. Грошей в команді зараз взагалі немає. Те, що нам пообіцяли, ще не виконано. Нам обіцяли гроші, та фінансових надходжень поки що не було”, – зазначив тоді Сергій Шевченко. 
Ускладнюється проблема ще й тим, що в Бериславі немає гідної “Таврії” футбольної   арени. А будівництво  нового стадіону, що був обіцяний сімферопольцям, досі не розпочалося.

Футбольний клуб «Таврія» був заснований у 1958 році в Сімферополі. У 1992 році «Таврія» стала першим чемпіоном України, обігравши у фінальному матчі у Львові київське «Динамо» (1:0).

До російської анексії Криму «Таврія» грала в Прем’єр-лізі України. У 2014 році клуб припинив своє існування. У 2016 році був відновлений на материковій частині України і включений у Чемпіонат України серед аматорів. 21 червня 2017 року «Таврія» була атестована для участі у другій лізі чемпіонату України. Свої домашні матчі команда проводить у Бериславі Херсонської області.